Póréhagymás-sonkás lepény

Póréhagymás-sonkás lepény

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 adag

Składniki

Tészta
  • vaj, sózatlan plusz vajazásra
    100 g
  • kenyérliszt plusz lisztezésre
    200 g
  • friss ricotta jól lecsepegtetve (lásd javaslatok)
    100 g
  • sütőpor
    1 tk
  • 1 tk
  • kenyérliszt lisztezésre
Töltelék
  • Gouda darabokra vágva (3 cm)
    200 g
  • póréhagyma tisztítva és gyűrűkre vágva (kb. 5 mm)
    350 g
  • víz
    400 g
  • tejszín, 35 % zsírtartalommal
    150 g
  • tojás
    4
  • sonka darabokra vágva (2 cm), (lásd javalatok)
    100 g
  • feketebors, őrölt
    ¼ tk
  • ½ tk
  • szerecsendió, őrölt
    1 csipet

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Sód 1072.4 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 1792.5 kJ / 426.8 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie