Blåbærboller

Blåbærboller

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
16 stykker

Składniki

Dough
  • tørrgjær
    2 ts
    20 g fersk gjær, smuldret
  • egg, medium
    2
  • sukker
    110 g
  • melk
    100 g
  • hvetemel, fint
    370 g
  • smør, usaltet myknet
    50 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
  • havsalt
    1 klype
Filling and Assembly
  • blåbær
    250 g
    blåbær, frosne
  • sukker
    70 g
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    30 g
  • egg, medium til pensling
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Białko 5 g
Kalorie 765 kJ / 182 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie