Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
小馬鈴薯去皮
- 800 克 新鮮小馬鈴薯 ,如有需要一切二(約5公分,詳見要訣)
- 600 克 水
- 1 茶匙 油 (詳見要訣)
慢煮馬鈴薯
- ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 850 克 水 (需蓋過馬鈴薯,但不超過最大容量2.2L刻度線)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 332.1 kJ / 79.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 219.9 mg