Vegan croissants met notenvulling

Vegan croissants met notenvulling

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porties

Składniki

Vegan croissantdeeg
  • amandelmelk ongezoet
    220 g
  • olie
    40 g
  • suiker
    60 g
  • verse gist
    15 g
  • bloem
    450 g
  • zout
    1 snuifje
Notenvulling
  • ontpitte dadels
    60 g
  • notenmengeling (bv. hazelnoten, walnoten, cashewnoten...)
    150 g
  • ahornsiroop
    20 g
  • vanillearoma
    ½ tl
Glazuur
  • suiker
    80 g
  • boter veganistisch
    2 tl
    2 tl margarine
  • amandelmelk ongezoet
    2 el
  • amandelmelk ongezoet, om te kleuren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 30.4 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1325.9 kJ / 316.9 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 49.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...