Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegan croissantdeeg
- 220 g amandelmelk, ongezoet
- 40 g olie
- 60 g suiker
- 15 g verse gist
- 450 g bloem
- 1 snuifje zout
Notenvulling
- 60 g ontpitte dadels
- 150 g notenmengeling (bv. hazelnoten, walnoten, cashewnoten...)
- 20 g ahornsiroop
- ½ tl vanillearoma
Glazuur
- 80 g suiker
-
2
tl boter, veganistisch
lub 2 tl margarine - 2 el amandelmelk, ongezoet
- amandelmelk, ongezoet, om te kleuren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1325.9 kJ / 316.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 30.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide teriyaki zalm
1h 20 min
Cashew cheddarkaas
Brak ocen
Virgin chai vanille cocktail
Brak ocen
Cashew brood wentelteefjes
Brak ocen
Gevulde vis
1 godz. 50 min
Vegan challah brood
2h 30min
Pindakoekjes met chocolate-chip
Brak ocen
Citroen en yoghurt dessert
Brak ocen
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Brak ocen
Bessencurd
20 Min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Brak ocen
Snel bladerdeeg
1h 20 min