Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kynuté těsto
- 150 gramů mléka
- 60 gramů cukru
- 30 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 100 gramů másla, změklého, na kousky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička citrónové pasty, domácí (viz Tip)
- 500 gramů pšeničné mouky, hladké
- másla, pro vymazání
Maková náplň
- 300 gramů máku
- 280 gramů mléka
- 30 gramů rumu (opcjonalnie)
- 60 gramů cukru
- 10 gramů vanilkového cukru
- 100 gramů švestkových povidel
- 100 gramů rozinek
- 1 čajová lžička citrónové pasty, domácí (viz Tip)
Dokončení
-
řepkový olej
lub kokosový olej pro vymazání - 1 vejce, rozšlehané
- 2 - 3 vrchovaté polévkové lžíce cukru moučky
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2060 kJ / 492 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 48 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40min
Makovo-meruňkový věnec
1 godz. 30 min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Ořechový závin
2h 50min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Mazanec
2h 15min
Buchty s povidly
2 godz. 20 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Loupáky s mákem
1 godz. 30 min
Povidlové buchty
2 godz. 10 min
Makový závin
1 Std. 50 Min
Moravské koláče
3h