Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 颗 蛋
- 280 克 西葫芦, 切丁
- 120 克 胡萝卜, 切丁
- 100 克 冷冻豌豆
- 1200 克 水
- 1 茶匙 盐
- 250 克 半熟米 (约15分钟的烹煮时间)
- 200 克 罐装油浸金枪鱼 (重量包含罐头内的油份液体),沥干油,切小块
- 100 克 黑橄榄或绿橄榄, 去籽,整颗或切小块皆可
- 15 - 20 克 酸黄瓜, 切片
- 1 支 新鲜薄荷, 只取叶子
- 1 汤匙 特级初榨橄榄油
-
1 - 2
茶匙 醋 (opcjonalnie)
lub 1 - 2 茶匙 柠檬汁 (opcjonalnie) - 7 颗 樱桃番茄, 切块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2027 kJ / 485 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6 g