Urządzenia i Akcesoria
İrmik Helvası
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porsiyon
Składniki
-
irmik300 g
-
antep fıstığı, tuzsuz40 g
-
süt450 g
-
su450 g
-
şeker450 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş (2 cm), yağlamak için ekstra tereyağı150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porsiyon
Sód
277.4 mg
Białko
65.1 g
Kalorie
18447.7 kJ /
4409.1 kcal
Tłuszcz
159.9 g
Błonnik
15.1 g
Tłuszcz nasycony
89.7 g
Węglowodany
697.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lokma
4 godz. 35 min
Un Helvası
45 min
Salatalık Turşusu (Tatlı)
48 godz. 20 min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20 min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3 godz. 15 min
Tavuk Dürüm
40 min
İrmikli Puding
20 min
Kaymaklı Kuymak
20 min
Hatay Kömbesi
1 godz. 10 min
Hindistan Cevizli Kakaolu ve Matchalı Raw Vegan Pasta
3 godz. 45 min
Yılbaşı Ağacı Ekmeği
2 godz. 20 min
Tarçınlı Kıtır Ceviz
50 min