Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g su
- 255 g diş sarımsak, kabuklu, sapı çıkarılmış, yaklaşık 3 baş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1590.6 kJ / 380.2 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 67.2 mg
Alternatywne przepisy
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Ballı Gün Kurusu Hoşafı
5h 40min
Taze Makarna Hamuru
1h
Ghee
30 dk
Damla Sakızlı Lokum
26h 50 min
Bearnez Soslu Az Pişmiş Bonfile (vakumda pişirme)
2u. 20min
Cevizli Pratik Ekmek
45 dk
Rozbif
5h 30min
Ayva Reçeli
1h 25min
Yasemin Pirinci Pilavı
35min
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3 godz. 25 min
Yoğurt
19 Std. 45 Min