Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g su, ekmek hamuruna sürmek için ekstra su
- 15 g taze maya, ufalanmış
- 500 g tam buğday unu, serpmek için ekstra tam buğday unu
- 2 ¼ tk tuz
- 15 g haşhaş tohumu
- 25 g ay çekirdeği içi, tuzsuz
- 15 g susam
- 15 g keten tohumu
- 2 su bardağı kaynar su, pişirme sırasında kullanmak için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 9454 kJ / 2259.6 kcal
- Białko
- 70.9 g
- Węglowodany
- 404.8 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 28.5 g
- Sód
- 5293.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2 godz. 50 min
Yoğurtlu Ekmek
3 Std.
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Baget ekmek
3h 45min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50 min.
Tencerede Pratik Ekmek
2u. 20min
Buharda Tahıllı Ekmek
2h
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50 min.
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1h 20min
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min
Pratik Buğday Ekmeği
40min