Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g su, ekmek hamuruna sürmek için ekstra su
- 15 g taze maya, ufalanmış
- 500 g tam buğday unu, serpmek için ekstra tam buğday unu
- 2 ¼ tk tuz
- 15 g haşhaş tohumu
- 25 g ay çekirdeği içi, tuzsuz
- 15 g susam
- 15 g keten tohumu
- 2 su bardağı kaynar su, pişirme sırasında kullanmak için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 9454 kJ / 2259.6 kcal
- Białko
- 70.9 g
- Węglowodany
- 404.8 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 28.5 g
- Sód
- 5293.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baget ekmek
3小时 45 分钟
Grissini
2 Std.
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20 min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2 Std.
Yoğurtlu Ekmek
3u.
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2h 50min
Karabuğdaylı Ekmek
2 Std. 30 Min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45min