Kartoffel- og sellerigratin

Kartoffel- og sellerigratin

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

  • Emmentaler ost skåret i stykker (2 cm)
    50 g
  • fed hvidløg
    1
  • timian, frisk kun blade
    1 kvist
  • mælk
    100 g
  • piskefløde
    200 g
  • muskatnød, stødt
    3 knivspids
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    3 knivspids
  • knoldselleri skåret i stykker (3-4 cm)
    650 g
  • vand
    500 g
  • kartofler, melede (fx Maris Piper, King Edward), i tern (2 cm)
    650 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 382 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1212 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie