Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 80 g prei, in ringen
- 160 g kimchi, in stukken
- 100 g uien, gehalveerd
- 20 g olie
- 150 g spekblokjes (1-2 cm) (opcjonalnie)
- 320 g risottorijst
- 780 g water
- 40 g lichte sojasaus
- 1 - 2 tl suiker
-
1
tl kippenbouillonpasta (zie variatie)
lub ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- ½ tl gemalen witte peper
- 30 g boter
- lente-uien, in plakjes, als afwerking
- sesamzaad, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1984.9 kJ / 474.4 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1210.9 mg