![Pan francés lagunero TM6 (Torreón) Pan francés lagunero TM6 (Torreón)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf589fccb5d1100494ef859b7af5c0e0/Derivates/7813af30173d4b3593a2045c50c46bc2e96a326e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua
- 80 g de azúcar
- 6 g de levadura seca
- 500 - 550 g de harina de fuerza (ver tip)
- 25 g de manteca vegetal
- 5 g de sal
- 500 g de agua, para fermentar
- 500 g de agua, para limpiar
- harina de trigo, para espolvorear
- 2 cdas de mantequilla, derretida para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1346.2 kJ / 321.8 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 6.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan artesanal TM6
5sa
Brazo gitano de café
2sa 30 dk
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1 Std. 30 Min
Waffles
40 min
Pan de leche (método Tangzhong)
2h 35min
Palomitas acarameladas TM6
45 dk
Galletitas de limón
1 Std. 45 Min
Waffles belgas
1 Std. 30 Min
Albóndigas a la menta con salsa teriyaki
1h
Trenza de pan de leche
2h 20min
Donas
2 Std.
Masa para empanadas
15 min