![Puré de patata (Pelar) Puré de patata (Pelar)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16817b9483420219b7701c46b5168edf/Derivates/5d93b864047a05bdf283259a0ad1bca7bf8e01f8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelar
- 1200 g de agua
- 2 cucharaditas de aceite de oliva
-
500
g de patatas harinosas en trozos de 5 cm
lub 500 g de patatas rojas en trozos de 5 cm -
500
g de patatas en trozos de 5 cm
lub 500 g de patatas rojas en trozos de 5 cm
Puré de patatas
- 150 g de caldo de verduras
- 150 g de leche
- 60 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de ajo en polvo (opcional)
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 ramita de perejil fresco (solo las hojas)
- 1 chorrito de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1369 kJ / 327 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 632.7 mg
Alternatywne przepisy
Zanahorias asadas al tomillo (Pelar)
30 Min
Polenta con boloñesa de pollo
45 Min
Tortitas de patata rallada
35 Min
Masa de pan básica
1 Std.
Limonada
5 Min
Ensalada templada de patata (Pelar)
45 Min
Espaguetis y albóndigas con salsa de tomate
45 Min
Ensalada de zanahoria rallada
10 Min
Espuma de fresas
5 Min
Tortilla de patata
45 Min
Dientes de ajo (Pelar)
5 Min
Lasaña 3.0
1 Std. 30 Min