Casserole de patates douces (avec le Peeler)

Casserole de patates douces (avec le Peeler)

Brak ocen
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Garniture streusel aux noix de pécan
  • 115 g de beurre en dés et un peu pour graisser
  • 60 - 70 g de sucre brun foncé selon vos goûts
  • 85 g de noix de pécan hachées
  • 115 g de farine de blé
Garniture de patates douces
  • 680 g de patates douces en demi-lunes (2,5 cm d'épaisseur)
  • 1200 g d'eau
  • 115 g de beurre en dés
  • 115 g de lait entier
  • 30 - 60 g de sucre brun foncé selon vos goûts
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • ¼ c. à café de noix de muscade moulue
  • 2 œufs de gros calibre
  • 140 g de miniguimauves

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 250 mg
Białko 7 g
Kalorie 2316.4 kJ / 553.6 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...