![Casserole de patates douces (avec le Peeler) Casserole de patates douces (avec le Peeler)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84d866f1e162f81279994185bc1f65d0/Derivates/d955b3de4b045475c254b1ad1d155220fd67b841.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture streusel aux noix de pécan
- 115 g de farine de blé
- 115 g de beurre, en dés, et un peu plus pour graisser
- 60 - 70 g de sucre brun foncé, selon vos goûts
- 85 g de noix de pécan, hachées
Garniture de patates douces
- 680 g de patates douces, en demi-lunes (2,5 cm d'épaisseur)
- 1110 g d'eau
- 115 g de beurre, en dés
- 115 g de lait entier
- 30 - 60 g de sucre brun foncé, selon vos goûts
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ¼ c. à café de noix de muscade moulue
- 2 oeufs de gros calibre
- 140 g de mini marshmallows
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2316.4 kJ / 553.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 250 mg