Kake med stikkelsbærkrem og hylleblomstglasur
TM5 TM6

Kake med stikkelsbærkrem og hylleblomstglasur

(Brak ocen)

Składniki

Sukkerbrød

  • smør, usaltet, til smøring
  • 230 g smør, usaltet, myknet
  • 230 g finkornet sukker
  • 30 g hylleblomstsirup
  • 230 g selvhevende mel
  • 4 egg, store (63-73 g)
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts natron

Glasur og servering

  • 100 g melis
  • 1 - 1 ½ ss hylleblomstsirup, etter smak
  • 200 g stikkelsbærkrem, hjemmelaget
  • stikkelsbær, til pynt
  • melis, til dryssing

Wartości odżywcze
na 1 skive
Kalorie
1816 kJ / 434 kcal
Białko
5.4 g
Węglowodany
55.5 g
Tłuszcz
21.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy