Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchen
- Butter zum Einfetten
- Mehl zum Ausstreuen
- 70 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 2 Eier
- 100 g Milch
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Karamellsauce
- 250 g Zucker
- 90 g Ahornsirup
- 80 g Butter, kalt, in 2 Stücken
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1060 g Wasser
- 2 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 EL Essig
Creme und Fertigstellung
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Mascarpone
- 250 g Quark
- 50 g Milch
- 60 g Limoncello
-
300
g Himbeeren, frisch
lub 300 g Himbeeren, TK, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3311 kJ / 791 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Karamell-Poke-Cake
2h
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Bananen-Tarte-Tatin
50min
Rosa Schokoladen-Kokos-Choux (Windbeutel)
3h 15 min
Schoko-Sahne-Schichttorte
2h 15min
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30min
Bananen-Karamell-Pie
2h 30 min
Beeren-Brownies-Trifle
4 Std. 50 Min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6h 30min
Prinzregententorte
3h 30min