Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sdm maizena
- 280 g air
- 1 sdt ketumbar bubuk
- 1 kemiri, disangrai
- 1 sdt daging biji keluak (5 g)
- 1 siung bawang putih
- 10 g bawang merah
- 50 g kecap asin
- 1 batang serai segar, bagian putihnya saja, dimemarkan
- 1 cengkeh
- 1 bunga lawang
- 1 daun salam segar
- 1 daun jeruk purut segar
- 500 g gula aren, iris tipis-tipis (lihat tips)
- 50 g gula aren cair
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 294 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 93 mg