Truffle Cake with Hazelnut Praline

Truffle Cake with Hazelnut Praline

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 45 min
16 potongan

Składniki

Basis Hazelnut yang Renyah
  • biskuit wafer cokelat rasa kacang hazel
    170 g
    170 g biskuit marie
  • kacang hazel, tanpa kulit panggang (lihat Tip)
    140 g
  • gula
    255 g
  • air dibagi
    1070 g
  • mentega tawar dingin, potong kecil-kecil
    30 g
  • sari lemon
    1 sdt
  • cuka
    1 sendok makan
  • cokelat susu potong kecil-kecil
    85 g
Pengisian Truffle
  • kacang hazel, tanpa kulit panggang (lihat Tip)
    55 g
  • cokelat susu potong kecil-kecil
    400 g
  • whipping cream, 30-40% lemak
    200 g
  • madu
    15 g
  • mentega tawar potong dadu
    70 g
  • kakao bubuk
    2 - 3 sdt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 potongan

Sód 29.5 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1791 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 41.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie