Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 支 新鲜香茅 ,只取白色部分,拍扁
- 15 克 老姜 ,切片
- 5 克 新鲜南姜
- ½ 公分 新鲜黄姜
- 2 条 新鲜红辣椒 ,去籽
- 5 条 辣椒干 ,去籽,浸软
- ¾ 茶匙 芫荽籽
- ½ 汤匙 咖喱粉
- 45 克 椰子油
- 975 克 水
- 3 片 疯柑叶 ,去梗
- 1 片 班兰叶 ,剪成3段
- 100 克 新鲜猴头菇 ,切块
- 50 克 杏鲍菇 ,切块(4公分)
- 25 克 豆腐卜 ,切半
- 25 克 红萝卜 ,切条
- 25 克 长豆 ,切成3公分长
- 100 克 椰浆
- 15 克 香烤椰丝
- 5 克 酱青
- 1 茶匙 盐
- ½ 茶匙 红糖
- 1 个 中型南瓜 ,去核心,当盅碗用(参考贴士)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2123 kJ / 507 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1041 mg