Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 vejce
- 150 gramů krupicového cukru
- 450 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 260 gramů Hery, pokojové teploty, na kousky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřince, na čtvrtky
- 80 gramů vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
- 80 gramů rozinek
- 50 gramů plátků mandlí
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1179.3 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 194.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citrónový japonský cheesecake
1 godz. 45 min
Drožďové knedlíčky
30 min
Švédský mrkvový dort
1h
Křupavý jogurtový chléb
3h
Královské banánové kostky
1h 30min
Ledová káva Dalgona
10min
Křupavá sekaná
1h
Mazanec
2 godz. 15 min
Buchty s povidly
2h 20min
Kremrole
2 Std. 5 Min
Citrónová babeta
1 Std. 20 Min
Rohlíčky s čokoládou, karamelem a lískovými oříšky
3h