
Urządzenia i Akcesoria
Bir Pletok
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
10 gelas
Składniki
-
gula batu200 g
-
air2000 g
-
cengkeh utuh2
-
biji lada hitam¼ sdt
-
biji lada putih¼ sdt
-
batang kayu manis5 cm
-
biji pala½
-
cabai Jawa1
-
bunga lawang1
-
adas manis, utuh½ sdt
-
garam¼ sdt
-
kayu secang diserut10 g
-
jahe dimemarkan100 g
-
serai bagian putih saja, dimemarkan2 batang
-
daun pandan diikat simpul4
-
daun jeruk purut6
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
101 kcal /
421 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
71 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Meramoe Djamoe
19 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
15 min
Brak ocen
Brak ocen
14 godz.
45 min
25 min
15 min
20 min
20 min
25 min
1 godz.
30 min