Wedang Kobbhu Khas Madura
TM6

Wedang Kobbhu Khas Madura

5.0 (1 ocena)

Składniki

Jelly Cincau

  • 700 g air
  • 15 g bubuk jelly cincau
  • 150 g gula pasir

Wedang Kobbhu

  • 1000 g air kelapa muda
  • 100 g gula aren, iris-iris
  • 2 daun pandan, diikat simpul
  • 20 g gula pasir (opcjonalnie)
  • 1 batang serai, bagian putih saja, dimemarkan
  • 75 g jahe, dikupas (lihat tips), iris-iris
  • 80 g daging buah kelapa muda, iris-iris
  • es batu, sesuai selera (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 gelas
Kalorie
1807 kJ / 432 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
93 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
5 g
Sód
283 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy