Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baharatlı karamel sos
- 1090 g su
- 300 g şeker
- 1 tk limon suyu
- ½ tk toz tarçın
- 3 tutam toz muskat
- 5 kakule, tane
- 1 yıldız anason
- 1 yk sirke
Mini muzların pişmesi
- 12 muz, yerli küçük muz (ör. Anamur muzu)
- 2 - 3 yk tereyağı
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2810.5 kJ / 671.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 154.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 5.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası
45 min
Karamelize Elmalar
15min
Elmalı Tart
1h
Ananas Carpaccio ve Pembe Sorbe
Brak ocen
Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
Brak ocen
Somonlu ve Çin Lahanalı Somon Salatası
Brak ocen
'Eggnog' Konyak Likörü
15min
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
1h
Entekke Böreği
40min
Bearnez Soslu Bonfile
Brak ocen
Sabayon
15min
Tereyağlı Krema
10min