Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g bal
- 1800 g su
- 500 g kuru kayısı (gün kurusu), ikiye bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tarhana Çorbası
25 Min
Pratik Aşure
2 godz. 15 min
Ezogelin Çorbası
1h 5min
Smoothie
5 Min
Domatesli Şehriye Çorbası
30 Min
Elma Kompostosu
20 Min
Meyve sosu (coulis)
15 Min
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2h
Şehriyeli Domates Çorbası
45min
Etsiz Çiğ Köfte
50 Min
Şeftali Kompostosu
3 Std. 30 Min
Meyve Nektarı
10 Min