Chawanmushi (dampet japansk eggekrem)

Chawanmushi (dampet japansk eggekrem)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porsjoner

Składniki

  • vann
    1050 g
  • pulverdashi (se tips)
    1 ts
  • egg
    4
  • soyasaus
    2 ts
  • risvin
    1 ss
  • havsalt
    ¼ ts
  • shiitake sopp, fersk stilker fjernet, delt i skiver (ca. 5 mm)
    3
  • rå scampi skrelt og uten tarm (ca. 100 g)
    8
  • vårløk delt i tynne skiver, til pynt
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 836.3 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 487.8 kJ / 116.2 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie