Irsk potetmos
TM6 TM5 TM31

Irsk potetmos

(Brak ocen)

Składniki

  • 250 g purreløk, delt i biter
  • 250 g savoykål, delt i biter
  • 1000 g vann
  • 2 ts havsalt
  • 500 g poteter, melne (se tips), skrelt, i terninger (1 cm)
  • 150 g melk
  • 50 g smør, usaltet, terninger
  • ¼ ts muskatnøtt, malt (opcjonalnie)
  • ¼ ts malt svart pepper, til smak

Wartości odżywcze
na 1 porsjon
Kalorie
1013 kJ / 242 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
27.8 g
Tłuszcz
11.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy