Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g purreløk, delt i biter
- 250 g savoykål, delt i biter
- 1000 g vann
- 2 ts havsalt
- 500 g poteter, melne (se tips), skrelt, i terninger (1 cm)
- 150 g melk
- 50 g smør, usaltet, terninger
- ¼ ts muskatnøtt, malt (opcjonalnie)
- ¼ ts malt svart pepper, til smak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1013 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g