Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
寿司米
- 500 克 短粒米(寿司米)
- 1000 克 水
- 4 汤匙 白米醋
- 2 茶匙 细砂糖
- 1 茶匙 幼海盐
- 30 克 日本拌饭素
奶油配料
- 200 克 奶油芝士 ,软化
- 50 克 美乃滋 ,日式
- 1 汤匙 是拉差辣椒酱
- ½ 茶匙 盐
- 200 克 成熟芒果 (约1个芒果),切丁
- 100 克 日本黄瓜 (约1条黄瓜),切丁
- 200 克 蟹柳 ,撕成条状
- 60 克 莫扎里拉芝士 ,切丝
- 24 片 日本紫菜
- 1 - 2 个 成熟牛油果 ,切成薄片 (opcjonalnie)
- 24 片 生三文鱼片
- Wartości odżywcze
- na 24 人份
- Kalorie
- 15144 kJ / 3624 kcal
- Białko
- 168 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 144 g
- Tłuszcz nasycony
- 96 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 6888 mg