Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
牛油果酱
- 15 克 新鲜红辣椒 ,去籽切块
- 50 克 小红葱
- 10 克 芫荽 ,只取叶片
- 80 克 青柠汁
- 1 茶匙 塔巴斯科辣椒酱
- 1 茶匙 盐
- 400 克 牛油果(鳄梨), 熟透的,取果肉切块
青柠酱汁
- 10 克 新鲜香茅
- 10 克 新鲜红辣椒
- 10 克 芫荽
- 5 片 新鲜疯柑叶
- 100 克 小红葱
- 10 克 鱼露
- 100 克 青柠汁
- 60 克 蚝油
- 15 克 麻油
- 1 茶匙 伍斯特酱汁
- 30 克 特级初榨橄榄油
组合
- 8 个 扇贝肉, 大型
- 16 小支 芫荽, 只取叶片
- 1 茶匙 粗海盐 ,装饰用
- 1 茶匙 现磨黑胡椒粉 ,装饰用
- 20 克 炸葱 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.6 g