Gegrilde octopus met aardappelen

Gegrilde octopus met aardappelen

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porties

Składniki

  • uien in stukken
    50 g
  • knolselder in stukken
    50 g
  • wortelen in stukken
    50 g
  • teentje knoflook
    1
  • verse gember geschild (± 2 cm)
    1 stuk
  • verse rode chili zaadjes verwijderd, in stukken
    1
  • olijfolie
    30 g
  • verse tijm enkel de bladeren
    2 takjes
  • verse rozemarijn enkel de bladeren
    2 takjes
  • water
    850 g
  • zout
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    1 tl
  • verse octopus (± 700-800 g)
    1
  • vastkokende aardappelen in vieren gesneden
    300 g
  • olijfolie
    1 el
  • zeezoutvlokken om te bestrooien
  • lente-uien in plakjes
    2
  • citroen in partjes
    1
  • pikante paprikapoeder om te bestrooien
  • stokbrood om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1401.1 mg
Białko 53.3 g
Kalorie 1950 kJ / 466.1 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 28.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...