
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Κέικ
- ηλιανθέλαιο για το λάδωμα
- 4 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, φυσικό
- 120 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Επικάλυψη
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό, σε κομμάτια
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, φυσικό
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 6 - 9 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, κόκκινο σε υγρή μορφή ή τζελ
Διακόσμηση
- 4 έτοιμες φωλιές (ροζέτες) μαρέγκας
- 1 ρόδι κομμένο στα 4
- 3 - 4 ζαχαρωτά μάρσμελοους λευκά (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 φέτα
- Kalorie
- 585.6 kcal / 2450.2 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Sód
- 152.7 mg