Wersje kompatybilne
Confiture de pommes cuites pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de raisins secs (tout type)
- 50 g de rhum
- 2 citrons non-traités
- 1000 g de sucre gélifiant (2:1)
- 2000 g de pommes, acidulées (p. ex. Boskoop), en morceaux (3 cm x 4 cm)
- 2 c. à café d'extrait de vanille, naturel
- 3 - 4 c. à soupe de cannelle moulue, selon les goûts
- 4 clous de girofle
- 100 g d'amandes effilées
- 4 - 6 c. à soupe de liqueur d'amande (Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2141.7 kJ / 511.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 3.5 mg
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Confiture d’ananas et de gingembre
40min
Risotto au safran de Mund
45min
Cake aux baies
1h 15 min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Pesto de basilic
10 min
Sirop de thé froid
25 min
Velouté de tomates au séré
25 min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Compote de pommes pour les provisions
30min
Knöpflis
50min