Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g badem
- 1000 g süt
- 150 g şeker
- 1 ½ yk gül suyu (opcjonalnie)
- 4 adet Güllaç yaprağı
- 40 g toz Antep fıstığı, süslemek için (opcjonalnie)
- gül yaprağı, kuru, süslemek için (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1756.3 kJ / 419.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portakal Suyu
10 Min
Ganaj
20 Min
Damla Sakızlı Lokum
26 Std. 50 Min
Pratik Aşure
2 Std. 15 Min
Çikolataya Batırılmış Çilek ve Cevizli Hurma Topları
30 min
Ezogelin Çorbası
1h 5min
Alaca Çorba (Antep Yöresi)
55 min
Pastırmalı Humus
15 Min
Karamel Sos
1h 30min
Çilek ve Bisküvili Puding
5h 15min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50 min
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3 godz. 25 min