Urządzenia i Akcesoria
Güllaç
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 porsiyon
Składniki
-
badem100 g
-
süt1000 g
-
şeker150 g
-
gül suyu (opcjonalnie)1 ½ yk
-
Güllaç yaprağı4 adet
-
toz Antep fıstığı (opcjonalnie) süslemek için40 g
-
gül yaprağı (opcjonalnie) kuru, süslemek için
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porsiyon
Białko
10 g
Kalorie
1756.3 kJ /
419.5 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
56.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESKİMEYEN TARİFLER
20 Przepisów
Turcja
Turcja
Może spodoba Ci się również...
Cennet Çorbası
40 min
Fırınlanmış Havuç
30 min
İncir Uyutması
3 h 30 min
Ayva Tatlısı
3 h
Sahlep
20 min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1 h 15 min
Keşkül
3 h 20 min
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 min
Ali Nazik
1 h 10 min
Pirinçli Yayla Çorbası
50 min
Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar
55 min
İzmir Köfte
1 h 5 min