Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g badem
- 1000 g süt
- 150 g şeker
- 1 ½ yk gül suyu (opcjonalnie)
- 4 adet Güllaç yaprağı
- 40 g toz Antep fıstığı, süslemek için (opcjonalnie)
- gül yaprağı, kuru, süslemek için (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1756.3 kJ / 419.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar
55min
Keşkül
3 Std. 20 Min
Zeytinyağlı Pırasa
30min
Sütlü Domates Çorbası
55min
Pide
1 Std. 20 Min
Ayva Tatlısı
3h
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3sa 15 dk
Hibiskus Şerbeti
3 Std. 25 Min
Kabak Tatlısı
7h
Beşamel Sos
15 Min
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2h 5min
İrmik Helvası
1sa 25 dk