香炒全鱼
TM6 TM5

香炒全鱼

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 500 克 新鲜黄尾鱼 (约2条小鱼,长约18-20公分),清除内脏和去鳞,清理干净并用厨用毛巾拍干
  • 2 茶匙 盐
  • 100 克 绍兴花雕酒
    lub 100 克 味醂
  • 15 克 酱青
  • 10 克 黑酱油
  • 15 克 糖
  • 25 克 麻油
  • 15 克 新鲜姜 ,切片
  • 2 小支 青葱 ,切葱花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2466 kJ / 589 kcal
Białko
59 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
0 g
Sód
2877 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy