Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 新鲜黄尾鱼 (约2条小鱼,长约18-20公分),清除内脏和去鳞,清理干净并用厨用毛巾拍干
- 2 茶匙 盐
-
100
克 绍兴花雕酒
lub 100 克 味醂 - 15 克 酱青
- 10 克 黑酱油
- 15 克 糖
- 25 克 麻油
- 15 克 新鲜姜 ,切片
- 2 小支 青葱 ,切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2466 kJ / 589 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2877 mg