Schwartzwalderkake

Schwartzwalderkake

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porsjoner

Składniki

Fyll
  • kirsebær, uten stein, frossen delt i to
    300 g
  • kirsebærbrennevin, Kirsch (se tips)
    80 g
  • sukker
    1 ss
  • vann
    50 g
  • vaniljepasta
    1 ts
Kake
  • smør til smøring
  • hvetemel
    150 g
  • finkornet sukker
    200 g
  • kakaopulver
    30 g
  • salt
    ½ ts
  • bakepulver
    3 ts
  • vann
    100 g
  • vegetabilsk olje
    90 g
  • egg separerte
    3
  • vaniljepasta
    1 ts
Sammensetting
  • mørk sjokolade pluss ekstra, revet, til pynt
    60 g
  • kremfløte, 35 % fett
    800 g
  • finkornet sukker
    1 ss
  • vaniljepasta
    1 ts
  • kirsebærbrennevin, Kirsch
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 564.5 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 2185.9 kJ / 520.4 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie