Focaccia med basilikumpesto, mozzarella og friske tomater.

Focaccia med basilikumpesto, mozzarella og friske tomater.

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 stykker

Składniki

Focaccia
  • olivenolie til at smøre med
  • vand koldt
    380 g
  • gær
    10 g
  • hvedemel 10% proteinindhold
    500 g
  • salt plus ekstra til at krydre med
    1 teske
Basilikumpesto
  • parmesanost skåret i mindre stykker (2 cm)
    20 g
  • pinjekerne
    20 g
    20 g mandler
  • fed hvidløg
    ½
  • basilikumblade
    80 g
  • ekstra jomfruolivenolie efter smag
    60 g
  • salt til at krydre med
    1 - 2 knivspids
  • tomat skåret i skiver (7-8 mm)
    1 - 2
  • mozzarella skåret i skiver (5-6 mm)
    300 g
  • oregano, tørret
    1 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 stykker

Sód 3747 mg
Białko 136 g
Kalorie 16782 kJ / 4011 kcal
Tłuszcz 202 g
Błonnik 21 g
Tłuszcz nasycony 60 g
Węglowodany 410 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie