Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 450 g Mehl
- 250 g Wasser
- 5 g frische Hefe
- 10 g Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Tomaten, in Stücken
- 50 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Pizzagewürz
- 1 EL Balsamico, dunkel
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Dose Thunfisch, in Lake, abgetropft
- 1 rote Zwiebel, in Ringen
- 250 g geriebener Käse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3267 kJ / 781 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1827 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensauce Tradizionale mit Fusillotti
2h 15min
Schnelle Thunfisch-Pizza
1h
Blitz-Pizza
40 min
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Blätterteig-Pizza
30 min
Räucherlachs-Pizza
1h
Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch
30 min
Schnelle Zwiebelfladen
1 godz. 20 min
Kasseler-Frikadellen mit Eisbergsalat und Zitronen-Dressing
30 min
Fladenbrot
2h
Tandoori-Pizza
1 godz. 45 min
Rosinenstuten
3h