Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Startdeig
- 80 g melk
- 10 g fersk gjær
- 1 ts sukker
- 130 g hvetemel, fint
Deig
- 120 g sukker
- 1 sitronsaft
- 1 appelsinskall
- 60 g melk
- 70 g smør, romtemperert
- 2 egg
- 20 g fersk gjær
- 30 g appelsinblomstvann
- 450 g hvetemel, fint
- 1 klype salt
Sammensetning og dekorasjon
- 1 egg, pisket
- 100 - 150 g kandisert frukt, blandet, i små biter, etter smak
- 30 g mandel, flaket
- 50 g sukker (fuktet med noen dråper vann)
- Wartości odżywcze
- na 1 stykke
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 8.03 g
- Węglowodany
- 50.72 g
- Tłuszcz
- 7.58 g
- Błonnik
- 1.87 g