Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g smør, mykgjort, pluss ekstra for å smøre formen
- 340 g bananer, delt i biter (ca. 4 bananer)
- 140 g sukker
- 2 egg, store (63-73 g)
- 225 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 ts natron
- 100 g kjernemelk
-
2
ts vaniljeekstrakt, naturlig
lub 2 ts vaniljesukker, hjemmelaget
- Wartości odżywcze
- na 1 skive
- Kalorie
- 1019 kJ / 243 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.1 g