Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kake
- 200 g smør, romtempererert, pluss ekstra til smøring
- 150 g sukker
- 1 sitron, kun skall
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1 klype salt
- 400 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
Fyll
- 700 g kvede, delt i biter
- 70 g søt vin (e.g. Port, Marsala, Brandy)
Servering
- 1 eggehvite, til pensling
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g