Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bringebærsaus
- 200 g bringebær, ferske eller frosne
- 100 g finkornet sukker
- 20 g sitronsaft
Pavlova
- 330 g sukker
- 250 g eggehviter, ca 8 eggehviter, romtempererte
- 1 klype kremotartari, (vinstein)
- 1 ts hvit eddik
- 1 ts vaniljeekstrakt, naturlig
- 2 ss maisstivelse
Bringebærkrem
- 600 g kremfløte, 35 % fett
- 20 g bringebær, ferske
- 250 g bær, blandet, ferske, til pynt
- 250 g bær, blandet, ferske, til pynt
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg