Victoria Sponge Cake (bløtkake)
TM31 TM5 TM6

Victoria Sponge Cake (bløtkake)

(Brak ocen)

Składniki

Sukkerbrød

  • smør, til smøring
    lub margarin, til smøring
  • 170 g smør, terninger, pluss ekstra for smøring
    lub 170 g margarin, plus extra for greasing
  • 170 g finkornet sukker
  • 3 egg, medium
  • 170 g selvhevende mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljeekstrakt, naturlig (opcjonalnie)

Fyll

  • 100 g syltetøy (alle typer) (f.eks. jordbær og bringebær)
  • 200 g kremfløte
  • 150 g bringebær
  • 1 ss melis, til dryssing

Wartości odżywcze
na 1 porsjon
Kalorie
1683 kJ / 402 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
25.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy