Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sukkerbrød
-
smør, til smøring
lub margarin, til smøring -
170
g smør, terninger, pluss ekstra for smøring
lub 170 g margarin, plus extra for greasing - 170 g finkornet sukker
- 3 egg, medium
- 170 g selvhevende mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljeekstrakt, naturlig (opcjonalnie)
Fyll
- 100 g syltetøy (alle typer) (f.eks. jordbær og bringebær)
- 200 g kremfløte
- 150 g bringebær
- 1 ss melis, til dryssing
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g