Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
奶酥
- 30 克 面粉
- 20 克 糖
- 25 克 黄油 ,切小块
面团
- 1 颗 蛋
- 2 颗 蛋黄
- 100 克 黄油 ,切小块
- 50 克 糖
-
1
茶匙 自制香草糖
lub 2 茶匙 香草糖 - 40 克 新鲜酵母 ,掰碎
- 150 克 牛奶
- 500 克 面粉
- 1 茶匙 盐
- 1 颗 蛋 ,打散
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 7201.5 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg