Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 花枝 ,洗净,去皮,从内交叉斜切纹路,切段
- 25 克 小红葱
- 3 个 蒜瓣
- 10 克 新鲜姜
- 25 克 食油
- 1 支 咖喱叶
- 10 克 辣椒粉
- 1 茶匙 黄姜粉
- 10 克 咖喱粉
- 10 克 蚝油
- 20 克 番茄酱
- ½ 茶匙 盐
- 1 条 新鲜红辣椒 ,切片
- 1 条 新鲜青辣椒 ,切片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 714 mg