Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
泡芙面团
- 150 克 水
- 80 克 黄油, 切块
- 1 小撮 盐
- 10 克 白砂糖
- 120 克 面粉
- 3 颗 鸡蛋(每颗约53-63克) (每个53-63克)
内馅
- 250 克 榴莲果肉
- 300 克 稀奶油, 含脂量最低30%
- 10 克 白砂糖
- Wartości odżywcze
- na 1 块
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.5 g