Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
-
¾
tl gedroogde gist
lub 7 g verse gist, verkruimeld - 5 g suiker
- 1620 g water
-
395
g broodbloem
lub manitoba bloem - 260 g pastabloem (zie tip)
- 12 g zout
- 1 - 2 el fijn griesmeel, om te bestrooien
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 2581 kJ / 671 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5 Min
Pindakaas en koekjesijs
Brak ocen
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
Brak ocen
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote
55min
Gougère-soezen met zalmmousse
25 godz. 35 min
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5h
Pastilla met kip
1 Std. 10 Min
Brood
3 Std.
Halloween broodjes
Brak ocen
Baguette / Stokbrood
3 Std. 45 Min
Pizzadeeg
1 Std.