Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 水
- 75 克 嫩豆腐, 切丝
- 10 克 新鲜茭白, 切丝
- 10 克 干香菇, 水发后切丝
- 30 克 猪里脊肉, 切丝
- 10 克 胡萝卜, 切丝
- ½ 茶匙 老抽
- ½ 茶匙 盐
- 1 汤匙 淀粉, 加1汤匙水勾兑成水淀粉
- 1 颗 蛋, 在碗里打散
- 2 汤匙 米醋
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 麻油
- 2 根 葱, 切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g