Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 乾辣椒
- 10 克 丁香魚乾
- 20 克 蒜頭
- ¼ 茶匙 五香粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 40 克 油蔥酥 ,市售或自製(詳見要訣)
- 40 克 紅蔥頭 ,切片
- 200 克 油
- 200 克 辣油
- 1 粒 八角
- 1 根 肉桂棒 ,約5克,7公分長
- 1 大匙 花椒粒
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 17692.9 kJ / 4232.8 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 429.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.9 g
- Błonnik
- 51.5 g
- Sód
- 186.9 mg