Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 70 g Mandeln, blanchiert
- 1 Orange, unbehandelt
- 150 g Zucker
- 4 Eier
- 1 TL Backpulver
- 100 g Schokoladen-Chunks
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 Std. 15 Min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 Std. 50 Min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 Std. 20 Min
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1 Std. 30 Min