Glutenfri julekake

Glutenfri julekake

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 732 godz. 30 min
36 stykker

Składniki

Kake
  • rosiner
    180 g
  • rosiner, sultana
    180 g
  • cocktail kirsebær, rød delt i to
    60 g
  • brandy
    80 g
  • kandisert frukt, blandet, i små biter
    80 g
  • smør, usaltet til smøring
  • mandler, blansjerte
    200 g
  • sitron kun tynne strimler av skall
    1
  • appelsin kun tynne strimler av skall
    1
  • mørkt brunt sukker, mykt
    225 g
  • egg, store (63-73 g)
    4
  • sirupmelasse, svart
    20 g
  • maisstivelse
    30 g
  • hvitt rismel
    60 g
  • kanel krydderblanding, med muskat og allehånde
    1 ts
Fondant
  • melis til dryssing
  • marsipan
    500 g
  • aprikossyltetøy blandet med 1 ts kokende vann
    2 ss
  • sukkerpasta fondant
    400 g
  • konditorfarge, rød
  • sukkerperler, sølv

Wartości odżywcze na 1 stykke

Kalorie 226 kcal / 947 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 29 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie