
Urządzenia i Akcesoria
Glutenfri julekake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 732 godz. 30 min
36 stykker
Składniki
Kake
-
rosiner180 g
-
rosiner, sultana180 g
-
cocktail kirsebær, rød delt i to60 g
-
brandy80 g
-
kandisert frukt, blandet, i små biter80 g
-
smør, usaltet til smøring
-
mandler, blansjerte200 g
-
sitron kun tynne strimler av skall1
-
appelsin kun tynne strimler av skall1
-
mørkt brunt sukker, mykt225 g
-
egg, store (63-73 g)4
-
sirupmelasse, svart20 g
-
maisstivelse30 g
-
hvitt rismel60 g
-
kanel krydderblanding, med muskat og allehånde1 ts
Fondant
-
melis til dryssing
-
marsipan500 g
-
aprikossyltetøy blandet med 1 ts kokende vann2 ss
-
sukkerpasta fondant400 g
-
konditorfarge, rød
-
sukkerperler, sølv
Wartości odżywcze na 1 stykke
Kalorie
226 kcal /
947 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
29 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Glutenfri jul
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 15 min
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 30 min