Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 1 kostka droždí, (42 gramů)
- 10 gramů vody
- 400 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů hladké mouky
- 300 gramů piva pokojové teploty
- 2 čajové lžičky soli
- celého kmínu na posypání
- hrubá sůl na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Medovo – ořechový chléb
3j 50 menit
Bagety
35 Min
Celozrnný horský chléb
1j 30 menit
Jogurtové bulky se sezamem
1j 30 menit
Máslové houstičky
1j
Rychlý chléb (Express pain complet)
1 godz. 5 min
Žitný chléb
3j 50 menit
Bílé pečivo
1j
Domácí rohlíky
2h 35 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2j 10 menit
Chléb
1 Std. 40 Min